WORKSHOPS

Puppy speelles

Socialisatie met andere honden is enorm belangrijk voor jouw pup. Maar dat betekent niet dat je hem zomaar met alle honden moet laten kennismaken of uren met andere pups moet laten rondrennen in de achtertuin. Het is belangrijk dat je ontmoetingen en spel met andere honden goed begeleidt. Jouw pup weet immers nog niet hoe het allemaal hoort en heeft nog heel veel te leren!

Wil jij leren hoe je leuk spel herkent? En hoe je je pup kan begeleiden tijdens het spelen met andere honden? Doe dan eens mee aan een puppy speelles.

In deze les gaat jouw pup onder professionele begeleiding spelen met een andere pup en/of een stabiele volwassen hond. Ondertussen leer jij naar je pup kijken en leer je verschillende signalen en hun betekenis herkennen die de (spelende) honden afgeven. Daarnaast krijg je natuurlijk heel veel tips over hoe je zelf aan de slag kunt om je pup op een prettige manier de ‘speelregels’ te leren.

 

Voor wie?
Voor puppy’s tot 6 maand en hun eigenaren

Wanneer?
Elke 1e dinsdag van de maand, om 9.00 uur.

Kosten
€ 15,- per pup.

Organisatie
Lotje Bos, KynoKracht

 

* Er kunnen maximaal 6 pups per les meedoen.

Workshop voor kinderen: spelen met je hond

Ontdek de wereld van de hond met onze fantastische kinderworkshops! 

Is jouw (klein)kind tussen de 6 en 12 jaar en helemaal gek van honden? Schrijf hem/haar dan in voor een superleuke middag waarin kinderen alles leren over hondengedrag en hondentaal. Deze interactieve workshop wordt georganiseerd op de hondenschool door Lotje Bos van KynoKracht

Je (klein)kind leert spelenderwijs heel veel over honden. Daarnaast gaan de kinderen creatief aan de slag door hun eigen hondenspeeltje te knutselen voor hun eigen harige vriend, of die van de buren, of die van opa en oma. 

De middag wordt afgesloten met het bouwen van een spectaculaire hindernisbaan voor honden. De kinderen krijgen de kans om te brainstormen over het ontwerp en bouwen deze vervolgens zelf met alle leuke materialen die de hondenschool tot haar beschikking heeft . Natuurlijk moeten de kinderen ook de hindernisbaan zelf even testen. En daarna mogen echte honden de baan op! De (groot)ouders kunnen met hun hond aansluiten om samen met hun kind de hindernisbaan te verkennen.
 
Elk kind ontvangt een diploma en een kadootje als herinnering aan deze onvergetelijke middag.

Je kan je kind inschrijven voor één van onze workshops op:

  • Zondag 7 juli
  • Zondag 11 augustus


De workshop start om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur en vindt plaats op Hondenschool Lingewaard. Voor drinken en iets lekkers wordt natuurlijk gezorgd.

Er kunnen maximaal 10 kinderen (leeftijd 6-12 jaar) per middag meedoen, dus wacht niet langer en geef je kind nu op voor deze unieke en leerzame workshop!* De kosten bedragen €37,50 per kind.

Wil je met je eigen hond de hindernisbaan lopen? Dan ben je van harte welkom om vanaf 15.45 uur mee te doen! Meedoen kan als je hond minimaal 6 maanden oud is, gezond is, vriendelijk is naar (vreemde) kinderen en sociaal is naar andere honden.

Helemaal geen probleem als jullie zelf geen hond hebben of als jullie hond niet geschikt is om de hindernisbaan te lopen; er zullen genoeg lieve honden aanwezig zijn zodat alle kinderen ook met echte honden aan de slag kunnen.

De workshops gaan door bij een minimale deelname van 6 kinderen en zolang de weersomstandigheden dat toelaten

kinderworkshop op de hondenschool

Workshop Geurdetectie

Snuffelt jouw hond graag? Dan is een workshop Geurdetectie misschien iets voor jullie!

Samen met je hond op zoek naar geurtjes. Ontdek hoe serieus jouw hond aan het werk kan zijn, plezier voor twee!

Alle materialen zijn aanwezig, je zorgt zelf voor lekkere beloninkjes en je mag eventueel even een kleedje of bench voor je hond meenemen waar hij samen met jou kan wachten wanneer de andere cursist aan de beurt is.

De meer gevorderden gaan ook in één van de containers aan het speuren en gaan een stapje verder in het detectie werk. Het wordt steeds moeilijker maar ook leuker!

De workshop duurt 1,5 uur en bestaat uit een groepje van 3 combinaties

Kosten: € 30,- inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Aanmelden kan via het mailadres: 

wilma@hondenschoollingewaard.nl

Met groet,

Wilma Hermeling

Hondenschool Lingewaard

heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!