BASIC AGILITY 1 & 2

Momenteel werken wij met een vrij grote wachtlijst voor de BA 1! 

Indien je de BOG 1 met succes hebt afgerond en minimaal de cursus Teambuilding hebt gedaan, kun je naar Basic Agility 1. Basic Agility 1 bestaat uit 11 lessen. de eerste les is een theorieles zonder hond, daarna volgen 10 praktijklessen.

In deze cursus gaan we een begin maken met het aanleren van de agility toestellen. Je hond leren blijven aan de start, leren links en rechts van je te lopen, zijn echter ook belangrijke gehoorzaamheidsoefeningen die aan bod gaan komen.

Daarnaast gaan we de tunnel, band, hoogtesprongen, raakvlakken en de slalom aanleren. Dit doen we echter zonder de hond te belasten, dus ook jonge honden kunnen hier prima aan mee doen. Het is geweldig leuk om te doen en alle honden vinden het een feestje. Toch is gehoorzaamheid bij agility erg belangrijk, dus alleen maar feest kan het niet zijn.

De hond dient wel te leren dat wij bepalen welke hindernissen worden genomen, in de door ons bepaalde volgorde. En de hond kan alleen aan de Basic Agility meedoen als ze de cursus Teambuilding hebben gedaan na de BOG 1. Heb je voordien in een andere hondenschool getraind, ben je natuurlijk van harte welkom. Het is dan wel verstandig eerst de cursus Teambuilding te doen, omdat die cursus een prima basis is voor de Basic Agility 1.

Planning