HOOPERS

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport die is ontworpen om honden zowel fysiek als mentaal uit te dagen, ongeacht hun grootte, ras of leeftijd.

Deze sport legt de nadruk op samenwerking tussen honden en hun handlers (trainers) en biedt een alternatief voor traditionele hondensporten zoals behendigheid.

In de sport Hoopers ligt de focus op het navigeren van de hond door een reeks obstakels, op een vlotte en gecontroleerde manier.

In tegenstelling tot behendigheid, waarbij honden vaak sprongen en andere hoge obstakels moeten nemen, zijn de obstakels in Hoopers lager bij de grond en minder belastend voor de gewrichten van de hond. Typische obstakels in Hoopers zijn:

  1. Hoopers: Dit zijn een soort grote hoepels. De hond moet door de hoepel heen lopen zonder hem om te duwen.
  2. Tunnels: Vergelijkbaar met de tunnels in behendigheid.
  3. Schuttingen: Dit zijn grote doeken waar de hond achterlangs moet.
  4. Vaten: Deze worden soms gebruikt als obstakels waar de hond omheen moet lopen of overheen moet springen.
  5. Afstandscues: Handlers geven commando’s op afstand aan hun honden om ze door het parcours te leiden.

 

Het doel van Hoopers is om de hond door het parcours te leiden, waarbij de handler verbale commando’s, lichaamstaal en eventueel handgebaren gebruikt om de hond de juiste route te laten volgen.

De hond moet snel en nauwkeurig reageren op de aanwijzingen van de handler om obstakels correct te passeren en het parcours foutloos af te leggen.

Hoopers is een toegankelijke sport omdat het geschikt is voor honden van verschillende groottes en fysieke capaciteiten. Het is ook populair onder hondeneigenaren die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende activiteit om met hun huisdieren te doen, zonder de intense belasting van sommige andere hondensporten.

Planning