PUPPYCURSUS

Het volgen van een goede puppycursus is de fundering voor de rest van z’n leven
Of je nu net begint met je allereerste pup of al wat ervaring hebt opgedaan, één ding is zeker: deze vroege levensfase is een cruciale periode in hun ontwikkeling. Hier leggen ze namelijk de fundamenten voor hun toekomstige gedrag en interacties. 

Wanneer kun je het beste beginnen met de puppycursus.
Een puppy begint al vanaf zijn geboorte met leren, en tijdens de weken bij de fokker is het van groot belang dat de pup zoveel mogelijk gesocialiseerd wordt. Het is dus belangrijk dat de fokker al enige oefeningen met je pup heeft gedaan, zoals gewend raken aan aanrakingen, verschillende geluiden, diverse ondergronden etc, en het begin van de zindelijkheidstraining.

Wanneer de pup rond de acht weken bij je in huis komt, is het cruciaal om niet te lang te wachten met de puppytraining. Op dat moment bevindt de pup zich namelijk nog midden in zijn socialisatiefase, die duurt van de derde tot de twaalfde week.
Je hoeft dus niet te wachten tot de pup de 12 weken enting heeft gehad. De socialisatiefase is dan namelijk al voorbij, en dit is de belangrijkste leerperiode van zijn leven. Alle pups in de les hebben minstens hun eerste enting gehad, en het risico op ziektes is dus zeer klein.

Het uitstellen van een cursus kan er tevens voor zorgen dat een pup zichzelf al allerlei ongewenste gedragingen heeft aangeleerd, zoals het bijten in handen en voeten, opspringen, of graven in de tuin. Dit zijn allemaal gedragingen die je wilt voorkomen, en onze trainers kunnen je daarbij ook de juiste tips in meegeven.

Pupjes zijn dus welkom  vanaf een leeftijd van 8 tot 15 weken.
Is je pup al wat ouder, dan kun je meedoen in onze Basis cursus. Klik Hier om meer over deze cursus te lezen.
Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 16 weken oud, waarin je hond dezelfde basis meekrijgt als in de puppycursus, echter op het niveau van de jonge hond.

Voor het inschrijven van een puppycursus kun je hier onderaan de pagina kijken op onze planning wanneer er een cursus start, vervolgens klik je op inschrijven.
Staat er nog geen geschikt datum bij voor jou pup, stuur dan even een mailtje naar info@hondenschoollingewaard.nl voor de nieuwe datums.

 

* TIP *
Doe ook eens mee met een puppy-speel-les en leer hoe je jouw pup op een prettige manier de ‘speelregels’ aanleert.
Meer informatie en inschrijven.

Onze werkwijze

Wij werken alleen op basis van beloning. Negatief gedrag wordt genegeerd en omgebogen naar gewenst gedrag. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren je de positieve gedragingen van uw hond telkens te belonen, doet hij niet wat u graag wilt, volgt er geen beloning. Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier uw hond opvoeden als je de pup duidelijk en consequent opvoedt. Het is fijn als de pup precies weet wat je van hem/haar verwacht en wat wel en niet mag.
Uiteindelijk is het aan jouw om hier thuis mee verder te gaan. Hoe meer het in de thuis situatie wordt herhaald, des te sneller de pup het zal snappen.

Tijdens de theorieles wordt er uitgebreid ingegaan op het bovenstaande en krijgt je duidelijke uitleg hoe je het een en ander het beste thuis kunt gaan doen.

Tijdens alle trainingen werken wij met de clicker.
Hiermee gaan we nieuwe oefeningen aanleren waarbij de hond leert zelfstandig te denken, hij zal namelijk zelf gaan uitzoeken welk gedrag hem een “click” gaat opleveren.

Een hond vertoont alleen gedrag waar hij beter van wordt. Een voorbeeld: een hond vindt bij een wandeling een stukje leverworst onder een struik. De volgende dag zal hij zo snel mogelijk naar diezelfde struik toe willen, want daar lag een beloning en dat is hij niet vergeten. Ook al ligt er nu geen leverworst, de hond zal dit gedrag nog dagen, zo niet weken, gaan laten zien. Deze wetenschap kunnen wij dus gebruiken in de training. We leggen de lat steeds een stukje hoger en de pup zal steeds beter zijn best gaan doen om zijn beloning te verdienen.

De eerste les van de cursus is altijd een theorieles van 1,5 uur zonder hond.
Wij werken met vaste groepen van maximaal 6 cursisten en de lessen duren 55 minuten.
Zelfstandig trainen mag vanaf 17 jaar en toeschouwers zijn toegestaan (max 2 per hond).
Voor het inschrijven van een cursus kun je hieronder kijken op onze planning wanneer er een cursus start en nog plek is, vervolgens klik je op Inschrijven.
De kosten voor de puppycursus is 140,- incl. de clicker die je krijgt bij de theorieles.

Van dinsdag 19 December t/m 1 Januari hebben wij kerstvakantie en zijn er geen lessen!

Planning