PUPPYCURSUS

Het is van essentieel belang een GOEDE puppytraining te volgen, of het nu je eerste hond is, of dat je al ervaring hebt. De pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving. De begeleider krijgt handvatten aangereikt om de pup op een positieve, op wederzijds respect gebaseerde basis, op te voeden.

Pupjes zijn welkom voor de puppycursus vanaf een leeftijd van 8 weken tot 16 weken. Is je pup al wat ouder, dan kun je meedoen in onze JBOG cursus (Jonge honden Opvoeding en Gedrag)

Voor het inschrijven van een puppycursus kun je hier onderaan de pagina kijken op onze planning wanneer er een cursus start en nog plek is, vervolgens klik je op inschrijven.

Onze werkwijze

Wij werken alleen op basis van beloning. Negatief gedrag wordt genegeerd. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren je de positieve gedragingen van uw hond telkens te belonen, doet hij niet wat u graag wilt, volgt er geen beloning. Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier uw hond opvoeden als je de pup duidelijk en consequent opvoedt. Het is fijn als de pup precies weet wat je van hem/haar verwacht en wat wel en niet mag.
Uiteindelijk is het aan jouw om hier thuis mee verder te gaan. Hoe meer het is de thuis situatie wordt herhaald, des te sneller de hond het zal snappen.

Tijdens de theorieles wordt er uitgebreid ingegaan op het bovenstaande en krijgt je duidelijke uitleg hoe je het een en ander het beste thuis kunt gaan doen.

Tijdens alle trainingen werken wij met de clicker. Hiermee gaan we nieuwe oefeningen aanleren waarbij de hond leert zelfstandig te denken, hij zal namelijk zelf gaan uitzoeken welk gedrag hem een “click” gaat opleveren.

Een hond vertoont alleen gedrag waar hij beter van wordt. Een voorbeeld: een hond vindt bij een wandeling een stukje leverworst onder een struik. De volgende dag zal hij zo snel mogelijk naar diezelfde struik toe willen, want daar lag een beloning en dat is hij niet vergeten. Ook al ligt er nu geen leverworst, de hond zal dit gedrag nog dagen, zo niet weken, gaan laten zien. Deze wetenschap kunnen wij dus gebruiken in de training. We leggen de lat steeds een stukje hoger en de pup zal steeds beter zijn best gaan doen om zijn beloning te verdienen.

De eerste les is altijd een theorieles zonder hond.
Wij werken met vaste groepen van maximaal 6 cursisten en de lessen duren 55 minuten.
Zelfstandig trainen mag vanaf 17 jaar en toeschouwers zijn toegestaan (max 2 per hond).
Voor het inschrijven van een cursus kun je hieronder kijken op onze planning wanneer er een cursus start en nog plek is, vervolgens klik je op inschrijven.

Planning