BASIS CURSUS

Heb je een jonge puberhond in huis? Is je hond net te oud om te starten met de puppytraining? Is je hond niet ouder dan een jaar oud? Dan is dit de geschikte cursus voor jou en je hond. De Basis cursus is bedoeld voor jonge honden die geen puppytraining hebben gehad, en nu in de pubertijd komen. 

In deze periode zit je jonge hond in de juveniele fase, ontwikkelt de reuk van de hond zich verder en hebben jonge honden steeds meer de neiging hun neus te volgen. Soms worden ze zo sterk aangetrokken door een geur dat ze hun eigenaar ook niet meer horen. Dit is de welbekende ‘bananen in de oren’ periode! In deze periode is het dan ook sterk aan te raden om met een lange lijn te gaan werken, en je hond niet altijd los te laten lopen! 

In onze lessen zullen we je door deze begeleiden. Hoewel het misschien niet de leukste periode is, is het wel één van de belangrijkste voor de ontwikkeling van je hond.

Voor het inschrijven van een basiscursus kun je hier onderaan de pagina kijken op onze planning wanneer er een cursus start en nog plek is, vervolgens klik je op inschrijven.

Onze werkwijze

Tijdens alle trainingen werken wij met de clicker. Hiermee gaan we nieuwe oefeningen aanleren waarbij de hond leert zelfstandig te denken, hij zal namelijk zelf gaan uitzoeken welk gedrag hem een “click” en beloning gaat opleveren.

De eerste les van de cursus is altijd een theorieles van 1,5 uur zonder hond.
In die les gaan we in op het gedrag van een jonge (puberende) hond en wordt de lesinhoud besproken.
Wij werken met vaste groepen van maximaal 6 cursisten en de lessen duren ongeveer een uur.
Zelfstandig trainen mag bij ons vanaf 17 jaar en toeschouwers zijn toegestaan (max 2 per hond). 

Na de theorieles volgen 9 praktijklessen van 55 minuten. Maar het is daarnaast ook belangrijk om de geleerde stof van de les thuis in de praktijk te gaan brengen.

Planning