BASIS CURSUS

Heb je een jonge puberhond in huis? Is je hond net te oud om te starten met de puppytraining? Is je hond niet ouder dan een jaar oud? Dan is dit de geschikte cursus voor jou en je hond. De Basis cursus is bedoeld voor jonge honden die geen puppytraining hebben gehad, en nu in de pubertijd komen. Ineens luistert je hond minder goed als hij geroepen wordt, en de oefeningen schijnen ineens moeilijker te zijn voor je hond.

We gaan samen met je aan de slag om samen een fijne relatie op te bouwen met wederzijds begrip en vertrouwen. Dit leren we aan zonder dwang, op een fijne en prettige manier, zodat je de tools in handen krijgt om zelf verder thuis te werken aan een fijne relatie met je jonge viervoeter.

Voor het inschrijven van een puppycursus kun je hier onderaan de pagina kijken op onze planning wanneer er een cursus start en nog plek is, vervolgens klik je op inschrijven.

Onze werkwijze

Tijdens alle trainingen werken wij met de clicker. Hiermee gaan we nieuwe oefeningen aanleren waarbij de hond leert zelfstandig te denken, hij zal namelijk zelf gaan uitzoeken welk gedrag hem een “click” gaat opleveren.

Een hond vertoont alleen gedrag waar hij beter van wordt. Een voorbeeld: een hond vindt bij een wandeling een stukje leverworst onder een struik. De volgende dag zal hij zo snel mogelijk naar diezelfde struik toe willen, want daar lag een beloning en dat is hij niet vergeten. Ook al ligt er nu geen leverworst, de hond zal dit gedrag nog dagen, zo niet weken, gaan laten zien. Deze wetenschap kunnen wij dus gebruiken in de training. We leggen de lat steeds een stukje hoger en de pup zal steeds beter zijn best gaan doen om zijn beloning te verdienen.

De eerste les van de cursus is altijd een theorieles van 1,5 uur zonder hond.
In die les gaan we in op het gedrag van een jonge (puberende) hond en wordt de lesinhoud besproken.
Wij werken met vaste groepen van maximaal 6 cursisten en de lessen duren ongeveer een uur.
Zelfstandig trainen mag bij ons vanaf 17 jaar en toeschouwers zijn toegestaan (max 2 per hond). 

Na de theorieles volgen 9 praktijklessen van 55 minuten. Maar het is daarnaast ook belangrijk om de geleerde stof van de les thuis in de praktijk te gaan brengen.

Van dinsdag 19 December t/m 1 Januari hebben wij kerstvakantie en zijn er geen lessen!

Planning