Groep 1

Nadat je de puppycursus hebt afgerond kunt je natuurlijk overwegen te stoppen. Wij raden echter iedereen aan om verder te gaan in Groep 1.

Je hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een grote rol gaat spelen, en je hond het moeilijker krijgt met hetgeen wat hem/haar nu geleerd is. Het is dan van essentieel belang dat je de training en opvoeding consequent blijft volhouden.  

Veel probleemgedrag ontstaat in de pubertijd en wij kunnen je de handvatten geven om deze soms vervelende tijd door te komen. Maar natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Maar ook voor die honden is het belangrijk de training te continueren. Als je nu een paar maanden tijd investeert, heeft u er jarenlang plezier van!

Indien je blijft trainen met je hond heeft dat dus verschillende voordelen. Je leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder verbeterd. De instructeur kan je helpen bij problemen en je tips meegeven voor het puberale gedrag van uw hond. 

Onze werkwijze

Onze ervaring is dan ook dat Groep 1 misschien niet de meest leuke cursus is (omdat je hond heel wisselend zal presteren), maar wel een van de belangrijkste.

In deze cursus wordt er voornamelijk gewerkt aan het stukje zelfbeheersing i.c.m. afleiding. (bijvoorbeeld andere honden) Daarnaast wordt ook het ‘wandelen zonder trekken’ verder uitgebouwd. Maar er is ook veel aandacht voor het hondengedrag, je ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen.

Heeft je hond geen puppycursus gevolgd, maar wil je wel graag met je puber gaan trainen? 
Dat is geen probleem, maar er is vooraf dan wel een privéles nodig om te kijken wat jullie zoal nodig hebben aan begeleiding.
Stuur ons een mail over je situatie met de gegevens over je hond, en we nemen dan z.s.m. contact met je op!

Op de planning hieronder vindt je onze nieuwe startdatums waar je je voor kan inschrijven.

Planning